lørdag den 9. april 2011

Lidt mere fra besøget hos Sue og Bjørn og andre catch ups

Dagene går hurtigt og godt, og det kniber lidt med at følge trop med skriverierne på bloggen – måske fordi vi nu i vores autocamper har mere at give os til, end vi havde på hotelværelserne, som vi indtil fornylig har frekventeret. Det er desuden gået lidt skævt med kronologien, men jeg skal nu forsøge at samle lidt op.. Se iøvrigt de fine billeder, jeg nu har fået lagt ind på mit sidste indlæg!
Jeg var nået til Cape Girardeau, hvor vi besøgte Sue og Bjørn og havde besluttet os for at tage en dag mere. Fredag så vi først den kirke, hvor Sue og Bjørn kommer. Sue arbejder i kirkens bibliotek og fungere som en slags mentor i mødregrupper, der er tilknyttet kirken. Bjørn har tidligere siddet med i kirkens bestyrelse, hvor beslutningerne altid bliver truffet i fuld enighed. Der lægges mange kræfter og ressourcer i kirkearbejdet, og kirken har en central betydning i vore værters - og også mange andre amerikaneres – tilværelse. I vores familiebil gav det efterfølgende anledning til lange gode snakke og diskussioner, da det jo er en anden slags tilværelse end den vi og de fleste andre danskere lever.
Efter rundvisningen i kirken mødte vi Bjørn på universitet, hvor han viste rundt i laboratorier og klasselokaler. Vi fik sågar en lille prøvelektion i elementær organisk kemi, og nogle af os kunne svagt genkalde tilsvarende undervisning for over tyve år siden på KVL, selvom ikke meget sidder fast fra dengang. Universitetet står overfor en gennemgribende renovering, hvilket selvfølgelig både studerende og undervisere så frem til. Der er så vidt jeg husker tilknyttet ca. 15.000 studerende til universitetet i Cape Girardeau fordelt på mange forskellige uddannelser. Vi talte med Bjørn om betalingssystemet for de amerikanske universiteter, og hvordan mange unge får stipendier, hvis de f.eks. er særligt dygtige til et fag eller til en sport, som kan profilere universitetet. Sidstnævnte kategori er jo imidlertid ikke ensbetydende med, om man er en dygtig studerende er Bjørn og jeg enige om.
Efter yderligere en nat, en dejlig morgenmad og rugbrød og havregryn med i madpakken gik turen lørdag morgen videre nordpå (se også Bo’s indlæg om besøget i Willow Creek Church). Med hjælp og inspiration fra Sue og Bjørn havde vi fået lagt en plan for de næste dage…  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar