lørdag den 9. april 2011

I Waterloo

Mandag aften - efter at have fået autocamperen i Chicago – kørte vi stik vest mod Waterloo, hvor vi havde lavet en aftale med Bjørns søster Lene og hendes mand Ken. Vi kom ca. 19.30 til et veldækket bord igen dejlig hjemmelavet middag. Lene og Ken havde besøg af børnebørnene fra Minneapolis, og så snart børnene var færdige med at spise forsvandt de ud til den indendørs pool, hvor de boltrede sig indtil sengetid. Lene og Ken bor i lejlighed i et stort kompleks (eller et luksuriøst og udbygget oldekolle) med masser af faciliteter såsom 20 måltider pr. måned i den tilhørende restaurant, rengøringshjælp, fri adgang i pool og fitness, veludrustet værksted til alle slags hobbies o.s.v. Komplekset er for folk over 55 år og indrettet med henblik på en bekvem og fin 3. alder. Hvis man efterhånden får behov for yderligere hjælp og pleje bliver det også tilbudt. Man behøver derfor ikke at bekymre sig om ret meget, hvis først man har fået plads dér. 
Både Lene og Ken er dog friske og aktive mennesker, der nyder tilværelsen og sætter pris på, at der nu er styr på deres fremtid. Ken arbejder fortsat med udvikling af materiale til kemiundervisning til homeschooling, hvor forældre selv underviser deres børn – et stadigt voksende fænomen i USA. De er begge engageret i kirken, hvor de også tilbringer megen tid.
Igen oplevede vi hos Lene og Ken stor gæstfrihed og en dejlig modtagelse, og i løbet af den korte tid nogle rigtigt gode snakke. Næste morgen startede vi alle fem med svømmetur i poolen, hvorefter vi fik en stor omgang morgenmad. Lene havde sågar ordnet alt vores vasketøj, hvilket jeg næsten var helt flov over :-). Lige inden vi skulle videre fik vi yderligere lejlighed til at møde Inge og Arne, som i sin tid rejste sammen med Lene og Bjørns forældre til USA. Det er sjovt og en fornøjelse at sidde midt i USA og lytte til deres historie på klingende vendelbomål, og vi kunne endda udveksle enkelte minder om min farmor og farfar, som de kendte fra deres helt unge dage.
Vi havde sat os for at drage videre vestpå, og sagde ved middagstid farvel til endnu nogle fantastisk søde og hjertevarme mennesker.       
Lene, Ken og børnebørnene Joel og Carl
Lene og Inge
Arne og Lotte
Afsked foran luksus oldekolle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar