mandag den 28. marts 2011

Atlanta - Martin Luther King

Mandag d. 28. marts - Atlanta

I går var dagen dedikeret til oplevelser i Downtown Atlanta. Første programpunkt var Martin Luther King centret. I området hvor Dr. King er opvokset, blevet inspireret, har virket som præst og boet, er der i dag samlet en række bygninger/udstillinger, som tilsammen udgør Martin Luther King centret. Det er et ret stort område, hvor der tydeligvis er ofret mange ressourcer på at mindes en ekstremt markant skikkelse i den amerikanske historie. Det er spændende sager, hvor nogen af os sagtens kunne have brugt det meste af dagen.

Da vi ankom mødtes vi af en menneksemængde af glade og velklædte afroamerikanere, som netop havde været i kirke - i Ebenezer kirken. Den samme kirke som Dr. King og hans far var præster i - og den gang var kirken formentligt også samlingspunkt for stærke kræfter i det afroamerikanske samfund, som var med til at bakke op om kampen for rimelige borgerrettigheder gennem 1950' og 1960'erne. Det er dejligt at se og møde disse mennesker, og det står i nogen kontrast til nogle af de skæbner vi ellers møder - og også ikke-møder, når vi ikke færdes i de belastede miljøer. Ingen tvivl om, at racetemaet er fortsat aktuelt - opgaven er blot en anden end den Dr. King gav sit liv til.

Vi ærgrede os over, at vi ikke nåede med til gudstjenesten. Det gør vi næste gang vi kommer her, og der afsætter vi også nogle flere timer til dette spændende område. Sluttede besøget med en pizza i området - i en lille snask vi ikke havde besøgt, hvis ikke receptionisten i centret havde henvist til hans favoritpizzamand - yummi på smags- og oplevelseskontoen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar