søndag den 17. april 2011

Så ramte vi varmen igen….Åhh Sedona

Vi har haft nogle fantastiske dage i usigelig smuk og endeløs natur. Gennem højdedrag, bjerge og ørken. Fra 1 mile byen Denver (ligger i 1600 m højde) videre sydpå og herefter mod vest ind over Rocky Mountains som vi krydsede i over 10.000 fods højde. Der var dejlige 20 grader i dagtimerne i Denver, og det ramte frysepunktet om natten. I bjergene var der stadig meget sne og en flok kørte på snescootere i de store vidder.
Rocky Mountains i godt 10.000 fods højde
Videre nedad mod vest, hvor endemålet var Grand Canyon. Vejen hertil er lang og med mægtig natur. De mest øde og værdiløse områder er bosat af indianere og udlagt til reservater. 99 pct. af de bebyggelser syner fattige og ørkesløse. Ikke overraskende er misbrug og sociale problemer dagligdagen i mange af de områder.
Vi havde en enkelt overnatning mellem Colorado Springs og Grand Canyon, i byen Bloomingdale - i RV-parken Desert Rose (hvor der ikke var meget spor af Stings alltime-best nummer af samme navn). Området omkring Bloomingdale er lige så øde og naturskønt som meget andet på disse breddegrader. En synlig forskel er de mange oliepumper, der står overalt. Det er big business, og da også lidt sjovt at tænke på, at der engang var hav her i 2 kms højde.
Mon ikke en og anden finder til tastaturet og nedfælder indtryk fra Grand Canyon – det er et aldeles ekstraordinært område....
Videre til varmen efter at være vågnet op til -3 grader i Grand Canyon fortsatte vi lidt sydpå til Sedona. Vi kørte på USA smukkeste stykke vej – 89A fra Flagstaff til Sedona. Sedonaområdet er det smukkeste, det er dejligt varmt og det er fyldt med turister. Derfor var der heller ikke plads til os på campingpladsen i Sedona. Vi måtte 12 km længere sydpå til en lille oase – Lo Lo Mai. Her bor vi helt ned til Oak Creek, med skygge fra de nyudsprungne træer og 25-30 grader. Vi har kørt langt siden Chicago og familierådet har derfor besluttet yderligere to overnatninger her. Nogen skal følge lidt op deres pensum, tøjet skal vaskes og lidt afslapning skader vist heller ikke…..
Så kan der igen spises udendørs - sence of summer

Aksel elsker Bærkær Bæk - denne lidt vildere udgave måtte selvfølgelig også passeres 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar